Per a l’estudi i la reflexió sobre la Bodhicitta i la Compassió!

7 juny 2020

L’Asociación Bodhicitta Escola de l’Ésser, mitjançant el seu equip de traductors, comença a recopilar recursos documentals al voltant de la Bodhicitta i la Compassió, amb la intenció d’invitar al seu estudi, reflexió i pràctica.

L’equip de traductors treballant en la documentació i recopilació del preciós material que trobareu a la web.

Aquests recursos documentals es troben al lloc web de l’ Asociacióna les categories:

“Bodhicitta” i “Medicina y Compasión”.

A la categoria “Bodhicitta” es poden trobar ensenyances de Kyabgön Phakchok Rinpoche sobre Bodhicitta y Compassió, extretes de Samye Institute, un lloc web creat per Rinpoche juntament amb els seus deixebles, on practicants poden explorar com treballar amb les seves ments per a realitzar la sabiduria alliberadora del Buddha. Els seus recursos educatius són presos de tradicions budistes autèntiques per donar suport a la pràctica.

Com a suport a la difusió del projecte Medicine and Compassion, l’ Asociación Bodhicitta Escola de l’Ésserestà duent a terme la subtitulació de vídeos amb valuoses ensenyances de K. Phakchok Rinpoche, Lama Öser i el Dr. David Shlim.

llibre-medicina y compasion-Aquestes ensenyances estan inspirades en el llibre “Medicina i Compassió” de Chokyi Nyima Rinpoche i el Dr. David Shlim, el propòsit és ajudar al desenvolupament de la compassió en personal de la salut i l’assistència social, de manera que puguin combatre la fatiga de la compassió en la seva professió, i que sigui una compassió més estable, vasta i sense esforç.

El projecte complet constarà de 52 vídeos curts d’uns 10 min. de durada, que són extractes de les ensenyances que Phakchok Rinpoche va donar en una sèrie de retirs a Wyoming (EE.UU) al llarg d’aquests últims anys i que anirem afegint a la pàgina de Recursos Documentales de l’ Asociación a mesura que anem incorporant els subtítols.

Podeu accedir ja als primers vídeos subtitulats seguint l’enllaç: Asociación Bodhicitta Escola de l’Ésser/ Recursos Documentales/ Medicina y Compasión.

 
Aquí us presentem una mostra del què hi podreu trobar.

Vídeo: «La Naturalesa de la Ment és Pura»

Phakchok Rinpoche ens anima a pensar en la nostra naturalesa com pura. Què va voler dir amb això? Tenim una naturalesa bàsica de la ment que és pura compassió i sabiduria. No som capaços de reconèixer i experimentar aquesta pura compassió perquè la nostra naturalesa està enfosquida per molts pensaments sobre nosaltres mateixos. Així doncs, entrenar en la compassió és aprendre a reconèixer que ja tenim aquesta naturalesa pura.

Aquest vídeo brinda alguns consells útils per a tractar de posar-se en contacte amb la nostra naturalesa pura, inclosa una explicació de com pot ajudar la recitació de mantres. «Quin és el propòsit de practicar la compassió?» pregunta, animant-nos a reflexionar sobre per què volem ser més compassius. Si podem practicar la compassió d’una manera pura, ja no hem de preocupar-nos pels comentaris de les persones a les que intentem ajudar. Només sabem que estem fent tot el possible. Per donar el millor de nosaltres, hem d’entendre que la nostra naturalesa bàsica ja és pura.

Kyabgön Phakchok Rinpoche

Phakchok Rinpoche és un mestre budista reencarnat del Tibet del llinatge Chokling Tersar, el mateix llinatge de Tulku Urgyen RinpocheChokyi Nyima Rinpoche. Ensenya meditació i filosofia budista del Tibet en tot el món.

Lama Öser

Lama Öser és un monjo major al monestir Ka-Nying Shedrub Ling a Katmandú Nepal, on l’abad és Chokyi Nyima Rinpoche. S’ha entrenat amb molts Rinpoches, i és un dels dos únics lames del seu llinatge que ensenya activament meditació i filosofia budista tibetana a un públic occidental.

El Dr. David Shlim és autor de diversos articles d’investigació i co-autor de llibres de text sobre medicina del viatger, àrea de salut en què ha fet àmplies investigacions. Es co-autor, juntament amb Chokyi Nyima Rinpoche, del llibre Medicine and Compassion, en el qual s’inspira el projecte del mateix nom. Durant la seva estada al Nepal, va oferir atenció mèdica gratuïta al monestir Ka-Nying Shedrub Ling, on va desenvolupar una propera relació amb l’abad, Chokyi Nyima Rinpoche i el seu pare, Tulku Urgyen Rinpoche (un dels més grans mestres de meditació del segle vint).

«Sento que és crític en aquest moment invertir més esforç en desenvolupar sistemàticament l’amor i la compassió. Si poguéssim avançar en el cultiu de l’amor i la compassió en la mesura que hàgim desenvolupat millores tecnològiques, tota la comunitat mundial es beneficiaria enormement»

 Chokyi Nyima Rinpoche


Que la preciada ment desperta
sorgeixi
en aquells a qui no ha sorgit.

Que a on ja ha sorgit mai disminueixi sinó que segueixi incrementant-se per sempre.

Facebook Pagelike Widget