La atención como estado interior

8 juny 2020

La atención como estado interior

(2017)
Puigdevall Oliver, Xavier
Idea Equipo Editorial

A l’Escola de l’Ésser estem d’enhorabona i celebració: s’incorpora al nostre fons bibliogràfic un llibre molt especial, l’obra que recull les ensenyances del Mestre en meditació Xavier Puigdevall.     El llibre, una profunda i clara aproximació eclèctica a l’essència de la meditació i de l’atenció, admet, com totes les obres escrites des de la veritable compassió i el profund coneixement de la matèria tractada, múltiples lectures. Tantes probablement com lectors. A tall d’exemple, en destaquem dues, de lectures, que, tot i provenir de persones d’àmbits ben diferents, conflueixen en l’amor a l’aportació sàvia i compassiva que representa aquesta obra.

Josep M. Batalla i Gemma Cairó, doctors en economia i professors a la universitat, amb una mirada oberta i profunda, fruit del seu propi procés com a deixebles del Mestre Xavier Puigdevall, reconeixen, sabedors del coneixement i de la sensibilitat de l’autor envers la música, que “el llibre traça una trajectòria que ens recorda una peça musical” partint de la tranquil·litat d’un “andante” per culminar “majestuosament”.

Núria Claver, filòloga i crítica literària, fa una lectura en la qual es meravella com en el llibre es relaciona l’art meditatiu amb la poesia visual i la força de les imatges, un altre dels camps d’investigació predilectes de l’autor.

Claver destaca com el Mestre Xavier Puigdevall vincula sàviament la pràctica d’atenció amb poderoses imatges talment com si es tractés d’una harmoniosa i vital dansa; viva perquè és dinàmica, en continu canvi, i harmònica perquè es desplega d’una forma bella i ordenada.

Aquestes dues visions, i les moltes altres dels afortunats lectors que ja han pogut gaudir d’aquest llibre, tenen un clar denominador comú: amb aquesta obra, l’autor s’ha despullat espiritualment de manera honesta i profunda.   L’obra, d’estil sorprenentment pedagògic tenint en compte la complexitat d’allò que tracta, és fruit del què l’autor ha experienciat, investigat i après de Mestres de diverses i sàvies tradicions espirituals. I les ensenyances que conté no només són el resultat d’una investigació permanent, són també el preàmbul de quelcom necessari en tot acte realment compassiu: l’acció solidària.   I és que, tal i com manifesta el Mestre Xavier Puigdevall, “la compassió ha de ser activa perquè el camí espiritual tingui un veritable sentit“. Aquesta és una obra que possibilita créixer en el camí espiritual, sempre íntim i intern, col.laborant en un món, extern i ben palpable, que reclama que les paraules es converteixin en aigua.

Facebook Pagelike Widget