No empujes el río

8 juny 2020

No empujes el rio: Porque fluye solo 

(2009) – (6 ed.)
Stevens, Barry
Santiago de Chile: Cuatro Vientos

Aquest llibre, que traspua autenticitat, us permetrà viure l’espontaneïtat i, per tant, confiar-hi des d’un punt de vista personal i professional. Una confiança ben fonamentada en un dels conceptes claus de la filosofia gestàltica i que suposa un abans i un després en tota la persona que l’integra en el seu dia a dia: l’autoregulació.   La seva autora és una dona amb la qual qualsevol persona inquieta  empatitza ja que no es va conformar en acceptar el què li van transmetre com a veritats inamovibles. Va optar per palpar, tocar, anar al fons, al moll de les coses i trencar, si calia, les normes establertes.   La seva vida va ser una recerca fonamentada en les seves vivències, malfiança sovint del món erudit i intel·lectual així com de tot reconeixement acadèmic.   L’esperit del llibre us connectarà de ben segur amb la vostra necessitat d’expressar-vos amb llibertat per tal de palpar el vostre autèntic ésser. 

Ampliar comentari

El crit de guerra de Barry Stevens va començar als 15 anys quan va abandonar l’escola secundària perquè el que volia saber no ho podria aprendre a l’escola. No es va conformar amb el que li deien, va voler indagar, experimentar.

Va arribar a convertir-se en una filòsofa de la vida i en una de les heroïnes de la contra-cultura nord-americana del segle passat. Ho va aconseguir a partir de les seves vivències, fugint del que és erudit i mental. Trencant el control del que s’estableix per vivenciar i adonar-se  per si mateixa.

 Allunyada dels títols acadèmics i certificats. No tenia cap credencial legalment acceptada i va seguir el seu camí, va fer el que volia fer … sent considerada una excel·lent psicoterapeuta i coordinadora de grups.

La seva vida entre els hawaians, entre els indis navajos, la seva amistat amb Bertrand Rusell i Aldous Huxley, el temps compartit amb Fritz Perls, tot això és per a ella una ocasió per aprendre alguna cosa de profit, i que en aquest cas ens ho transmet en aquest llibre.

Les seves expressions tan simples com clares del seu adornar-se:

“De nuevo estoy vacía. ¿De qué podré escribir mañana?

No hay respuesta.

Lo sabré cuando sea mañana”

“Ahora, sé que ahora es el único momento en que puedo hacerlo.

Luego llega la tranquilidad. La tranquilidad total. Y al mismo tiempo, todo está bailando.

Sin la tranquilidad que no tiene centro, el baile es mío, y es ficticio”

Un llibre inspirador de l’estar present, tocant de peus a terra i sent conscient de la seva quotidianitat:

“Todo es fantasia. Todo es il·lusión. ¡Despierta! ¡Despierta!”

 “El creador ha hecho el mundo. Vengan a verlo” (Oració dels indis Pima)

“Loca. Chiflada. Chiflada. Chiflada. Lo que estoy buscando me llega caminando por sus propios pies y no lo veo. ¿Dónde estoy?

“Simplifica. ¿A quién estás tratando de impressionar?

 Pren-te la llibertat d’agafar el llibre, respirar el moment present… obre el llibre per la pàgina que surti, a l’atzar i gaudeix d’aquest instant.

Facebook Pagelike Widget