Ternura y agresividad

8 juny 2020

Ternura y agresividad: carácter, Gestalt, bioenergética y eneagrama

(2014) – (2 ed.)
Albert Gutiérrez, Juan José 
Barcelona: La LLave

Un llibre que us permetrà recopilar les valuoses aportacions al voltant de la formació del caràcter proposades per W.Reich i A. Lowen, F. Perls i C. Naranjo. Una obra que us aportarà, sens dubte, llum als vostres coneixements i pràctiques professionals.

Explica d’una manera científica i meticulosa, i sempre fonamentada en múltiples casos clínics, com tots hem construït des de la infància la nostra màscara i hem perdut la nostra identitat. Un bon exemple de com podeu acceptar i superar la por per tal d’arribar a l’anomenat “buit fèrtil” a partir del qual es pot viure i construir amb autenticitat.

Llibre que us serà molt útil per a créixer internament i poder i saber acompanyar a tota persona que estigui al vostre costat respectant el seu propi procés.

Ampliar comentari

Un llibre de reflexió per aprofundir en una consciència clara sobre com el passat pot condicionar el nostre present:

“Dar una vuelta para desenroscar un poco más, el tapón de la ignorancia y poder dar salida a algo más de luz de la Consciencia; un camino en espiral que, si bien nos lleva cada vez más atrás en nuestra historia personal, nos impulsa hacia adelante en nuestro desarrollo personal: es sanando el pasado que podemos revivir el presente”.

Una guia per al nostre camí de sanació. Meticulós, detallista i experimentat, l’autor uneix diferents sabers i expressa la seva experiència al llarg del seu procés i pràctica diària amb les persones (amb més de trenta anys d’experiència clínica).

Un referent en el nostre fer diari com a terapeutes amb aportacions científiques i pràctiques de com hem construït el nostre caràcter i hem perdut el nostre “Sant Origen”.

 “En todos los casos, se trata de restaurar el Sentimiento Básico de Confianza; y, con él, la capacidad de amor tanto hacia uno mismo como hacia los demás… lo único que puede ayudarnos a descorrer el neurótico velo de la ignorancia que cubre nuestro Santo Origen, puesto que es lo ÚNICO Y REAL”.

Entenent que la dinàmica “tendresa i agressivitat” formen l’evolució de cada ésser, Juan José Albert ens mostra l’estudi de cada personalitat descrivint el seu procés de formació des de la infància.

“Ésta es una de las formas de manifestación de la universal Ley del Tres, en la que el subimpulso tierno constituye la fuerza pasiva, el agresivo la fuerza activa y la intuición, o el equilibrio del conocimiento, la fuerza neutralizante. La expresión de su relación armónica es la espontaneidad creativa, es decir, la manifestación de la Esencia espiritual en el hombre”

Una altra aportació riquíssima i detallada per als terapeutes és la informació de l’estructura corporal de cada personalitat, la nostra cuirassa caracterològica i la seva dinàmica emocional.

Persona compromesa i amorosa, Juanjo Albert ensenya el camí del re-coneixement i la consciència per superar l’oblit de si.

Facebook Pagelike Widget