Curs de Patrons de Relació – Gener 2021
Dr. Luis Fernando Cámara

12 juny 2020

Curs de Patrons de Relació

“Alliberar-se dels Patrons de Relació Negatius”

El curs de Patrons de Relació (PR) és un potent mètode per a comprendre i alliberar-se dels patrons apresos en la infància i que encara segueixen sent el model de la nostra conducta, encara que alguns clarament són disfuncionals i fins i tot ens perjudiquen.

Objectiu

Aquest mètode és aplicable als conflictes que sorgeixen en la vida diària amb sorprenent eficàcia. Molts participants comenten sobre el màgica que és l’experiència de sentir que un PR que ens fa patir desapareix en pocs minuts al abandonar-se a la saviesa corporal que propugna l’exercici. En efecte, en el nostre cos-ment resideix també la capacitat de sanació si ho sabem permetre.

Concepte de Patró de Relació

Els PR són models apresos en la infància en la relació amb els nostres pares, que després apliquem a les nostres relacions actuals encara que siguin disfuncionals. La nostra manera de relacionar-se està comandat per aquests PR que condicionen que seguim reaccionant a les situacions de la nostra vida de la mateixa manera que ho vam aprendre en la infància. Necessitem conèixer aquests PR i després
a) no enfortir-los al “regravar” en la vida diària quan els repetim.
b) Paral·lelament cal experimentar en tot el nostre ser una alternativa lliure d’aquest condicionament negatiu perquè s’estableixin en la nostra vida noves conductes harmonioses.

En aquest treball seguiràs 4 etapes:

1. Consciència del patró que controla l’aspecte de la teva vida que vulguis treballar. Això ho practicaràs durant 15-30 dies abans del curs, amb material que t’enviaré, a casa teva, a més de tornar a això durant el mateix.

2. Processos de respiració i moviment que permetin desbloquejar les cuirasses implicades en aquest PR infantil. Aquesta és la part més poderosa i essencial. Aquesta Transició Corporal es veurà facilitada amb variats moments de ball per trobar la fluïdesa i espontaneïtat del teu cos. Es tracta de retrobar la nostra pròpia saviesa organísmica per recuperar l’harmonia perduda.

3. Vivència plena de la Presència quan ens alliberem del PR i estem en contacte amb la profunditat no condicionada l’ésser. Des d’aquí experimentes amb gran força el canvi de la teva vivència des de les situacions conflictives fins a l’experiència de llibertat i amor i les graves en el teu cos-ment.

4. Programació de canvis en la teva vida que plasmen el nou estat que has obtingut amb la feina.

Durant aquest cap de setmana tindràs l’oportunitat de treballar en profunditat un dels teus PR més rígids i que et causen més dificultats. Et servirà de pràctica per a altres que vulguis abordar després i d’ajuda directa amb aquell.

 

Esperit de Treball

La filosofia que anima aquest treball és la de responsabilitzar-nos de la pròpia vida i deixar de culpar els altres de la nostra infelicitat. Tenim una forta i estèril tendència a responsabilitzar a algú extern a nosaltres mateixos dels conflictes que sorgeixen en les nostres relacions. Això ens porta a repetir-los interminablement ja que no hi ha cap evolució possible si creiem que l’altre és el culpable.

La veritat és que si sentim emocions pertorbadores, aquestes es deuen a l’activació de Patrons de Relació disfuncionals i no resolts. El fet que experimentem sofriment en les relacions no pot tenir una altra explicació, per més que ens costi de creure, que tenim alguna cosa emocional sense resoldre. L’altre pot ser que també tingui problemes, cosa que no és de la nostra incumbència, però nosaltres segur que si.

Si acceptem això ens veiem obligats a comprometre’ns en el nostre canvi. El treball de Sanació de Patrons de Relació disfuncionals proporciona un mètode potent i senzill de comprendre per curar la nostra vida i deixar de repetir.

Perquè el canvi sigui profund, ha de realitzar-se en l’aspecte emocional, en el cos i en el pensament. El resultat és que la pròpia Presència emergeix espontàniament. Per fer més fluid i poderós el canvi corporal incorporem la dansa lliure investigant en el propi desig de moviment del cos. Així un element d’alegria i espontaneïtat ajuda a dissoldre les persistents cuirasses del caràcter que són els PR.

En essència podem dir que partint de la foscor que ens reflecteixen les nostres relacions, anem cap a la llum que és la nostra essència.

 

Et decideixes a fer-te càrrec de la teva vida o permetràs que els teus Patrons la dirigeixin?

 

DR. LUIS FERNANDO CÁMARA


“El taller de Patrons de Relació és la cristal·lització de tots els meus anys d’experiència professional com a psicoterapeuta i metge.

Atendre el cos, les emocions i el món del pensament a la vegada són la clau perquè el canvi sigui efectiu.

 

 

Es facilita àudio en MP3 com a ajuda per als diferents passos de la feina amb els PR. El participant amb aquest suport podrà practicar al seu domicili aprofundint en la seva sanació.

Les inscripcions deuen fer-se amb 2-4 setmanes d’antelació preferiblement, per poder fer un treball preparatori.

Qui l’imparteix

Dr. Luis Fernando Cámara

• Metge per la Universitat del País Basc en 1976.
• Psicoterapeuta per l’Institut de Psicoteràpia Humanista de Barcelona el 1984.
• Director de l’Institut Hoffman d’Espanya.

Dies i horaris

15, 16, 17 de Gener
2021

 

Divendres: 17h a 21h
Dissabte: 9:30h a 14h / 16h a 21h
Diumenge: 9:30h a 14:15h

Preu

170€ 
(Places limitades)

Apunta't a un curs, teràpia o taller de l'Escola

Inscriute!

Grups y Teràpies regulars

Noves propostes

Teràpia online

Facebook Pagelike Widget