Una sèrie de vídeos sobre la Fotografia Contemplativa

12 juny 2020

Aquests vídeos busquen explicar què és la Fotografia Contemplativa i fomentar la seva pràctica. És un treball que pot interessar tant als fotògrafs com als meditadors. 

 

“Normalment nosaltres no veiem absolutament res”. Aquesta frase de Chögyam Trungpa Rimpoché resumeix el nostre estat habitual ja que el diàleg interior atrapa tota la nostra atenció. Això fa que visquem en una espècie de zona grisa desconnectats dels sentits. Amb la pràctica de la fotografia contemplativa ens entrenem a sincronitzar l’ull i la ment per estar més presents al món. Així l’acte de percepció visual que experimentem és molt vívid, molt clar i sense dubtes. Després transformem aquesta percepció en una fotografia que ens facilita poder compartir la nostra experiència amb els altres i que ens mostra com estava  la nostra ment en el moment de fer la foto. Aquesta és la base de la fotografia contemplativa.

Per a més informació pots escriure a Luís Ochandorena al correu: luis@fotografiacontemplativa.com 

 

 En aquest vídeo veurem i parlarem sobre les darreres fotografies que va fer Eduard Weston al final de la seva vida, un dels més importants practicants de la fotografia contemplativa, i que són un reflex del difícil moment que estava passant.
 
Vídeo dirigit als  aficionats a la fotografia  i sobre com pot ajudar el coneixement de la fotografia contemplativa en la realització de les seves obres.
 
En aquest vídeo trobareu la descripció de les experiències de percepció visual d’un fotògraf i un pintor. És un goig.
 
  Vídeo  dedicat a explicar què et pots trobar si t’apuntes al grup de fotografia contemplativa.
 
 
Stephen Shore és un dels fotògrafs actuals més influents. En aquest vídeo comentarem algunes reflexions que ha compartit sobre el seu treball fotogràfic i veurem que té unes profundes arrels contemplatives.

 

 
 Vídeo  on veurem quines qualitats té la fotografia que la fa tan adequada per a la pràctica contemplativa.

 

 
Vídeo on  s’explica què són les arts contemplatives i quin lloc pot ocupar la fotografia entre elles.

 

I com diu el seu autor…”que a través d’aquests vídeos us pugueu sentir motivats a conèixer i practicar la Fotografia Contemplativa…” 

 

Facebook Pagelike Widget

Share This

Share this post with your friends!