Les tres webs

5 jul. 2020

L’Escola de l’Ésser ha crescut i s’ha especialitzat en tres aspectes diferents relacionats entre si que donen sentit a la nostra manera de fer quotidiana.

www.escoladelesser.com

En aquesta web tindràs accés al treball de creixement personal que es porta a terme a l’Escola. Retirs de meditació, teràpies, grups i cursos monogràfics amb la inspiració holística de les diferents tradicions i la teràpia gestalt.

www.asociacionbodhicitta.com

En aquesta web tens tota la informació sobre els projectes solidaris que realitza l’Associació i l’accés a la traducció de les precioses ensenyances sobre la Bodhicitta: la unió de la compassió i la saviesa, la llavor del despertar. Aquí també podràs col·laborar fent-te soci d’aquest preciós projecte.

www.mediateca.escoladelesser.com 

En aquesta web trobaràs un ampli fons de documentació per al teu treball personal que el Mestre en meditació Xavier Puigdevall ens ofereix amb la seva gran experiència i generositat. Es compon de documents, vídeos, música, expressions artístiques, etc. Et recomanem perdre’t en aquest mar de saviesa.

Amb la inspiració de l’Empar Fresquet i la direcció d’en Xavier Puigdevall, fa més de trenta anys que l’Escola de l’Ésser es dedica al creixement personal en les seves dos vessants: el treball terapèutic i el camí espiritual.

L’Escola es recolza en els tres pilars de la feina interior: l’Atenció, la Compassió i l’Actitud. S’inspira de manera holística en la teràpia gestalt i l’eneagrama així com en diferents tradicions espirituals.

En aquesta web trobaràs informació sobre els retirs i els diferents esdeveniments que el Mestre en meditació Xavier Puigdevall ens ofereix amb el seu gran amor i saviesa.

També tens accés a l’atenció terapèutica en els seus aspectes tan individual, de parella i de grup que l’equip de l’Escola us ofereix des de la seva experiència en el creixement personal.

En un ampli ventall de propostes trobaràs grups estables de meditació i treballs corporals; el grup d’acció teatral i el dels viatges d’un guerrer; l’aspecte creatiu de la fotografia contemplativa i un grup d’ajuda a ser pares així com la trobada d’homes i el grup de dones en la mitologia.

També tindràs informació de cursos monogràfics com els de patrons de relació i constel·lacions familiars entre d’altres.

Pots veure bibliografia, articles, notícies d’interès i recomanacions relacionades amb els aspectes meditatiu i terapèutic.

El terme Bodhicitta descriu la unió indivisible de la gran compassió i la saviesa. És la llavor del despertar.

Aquesta web neix per donar a conèixer l’Associació Bodhicitta que recull la tradició de compassió activa que l’Escola ha mantingut durant els seus més de trenta anys d’existència en diferents projectes.

En ella podràs veure els projectes en què ha col·laborat en el passat com la construcció d’un pavelló de l’escola Arya Tara per a la formació de nenes a Katmandú, la col·laboració amb Pallapupas en l’acompanyament de nens hospitalitzats, el projecte Warka Water per a la recollida d’aigua a l’Àfrica i el suport a Open Arms en el rescat d’immigrants a la Mediterrània entre molts altres.

Amb aquest origen cristal·litza en 2019 una aspiració llargament sostinguda pel mestre, el projecte solidari «Escola de l’Ésser- Chokling Tersar» que té dues àrees d’actuació: d’una banda la preservació de l’herència cultural i espiritual de Padmasambhava i d’altra dur a terme projectes d’ajuda en l’àmbit de la salut i l’educació.

El llinatge Chokling Tersar, o termes ocultes, es va mantenir des de temps de Padmasambhava gràcies a diferents mestres i ha arribat als nostres dies especialment pel llegat del gran mestre Urgyen Tulku Rinpoche de què el nostre mestre Xavier Puigdevall és deixeble des de fa més de vint-i-cinc anys.

Des de l’associació s’ha constituït un equip de traductors que generosament ens fan accessibles a la llengua hispana els ensenyaments del llinatge Chokling Tersar dels mestres Chökyi Nyima Rinpoche i Phakchok Rinpoche.

Aquestes ensenyances estan disponibles en aquesta web en forma de vídeos i textos per al nostre creixement espiritual.

T’animem a col·laborar com a soci / a d’aquest preciós projecte tan ple de benediccions.

Amb una gran generositat el Mestre Xavier Puigdevall ens ofereix en aquesta web el resultat dels seus anys de recerca personal en forma d’una exquisida selecció de textos, música, vídeos, pel·lícules, mantres, art i cultura, etc. per a l’estudi, reflexió i pràctica de la meditació.

En aquest web trobaràs un vast fons de documentació sobre les sis tradicions: budisme, cristianisme, hinduisme, xamanisme, holisme i sufisme contemplades en el seu llibre «La atención como estado interior».

Amb una gran sensibilitat se’ns ofereix una àmplia biblioteca multimèdia que ens fa obrir els ulls i les orelles a la bellesa del treball interior i obre les portes a una creativitat sense fi.