Grup presencial de Fotografia Contemplativa

27 jul. 2021

 Grup presencial de

Fotografia Contemplativa

«Aprèn a mirar sense imaginar, a escoltar sense distorsió: això és tot.
Per a d’atribuir noms i formes al que essencialment és sense nom i sense forma.»

Sri Nisargadatta Maharaj

 

Aquest grup està pensat per a donar a conèixer i practicar la fotografia contemplativa, una disciplina que uneix el treball creatiu i l’experiència meditativa. Té el seu origen en els ensenyaments de Chögyam Trungpa Rinpoche sobre la percepció. Ens comuniquem a través d’un grup d’email de Google on compartim vídeos amb les explicacions de les lliçons i els comentaris de les fotos dels exercicis que els alumnes realitzen. També tenim trobades per videoconferència amb participants de diferents llocs del món de parla castellana on aquesta disciplina és molt poc coneguda. Això permet que cadascun porti el seu propi ritme en funció de la seva realitat personal. No es necessiten coneixements tècnics especials per a obtenir bons resultats. Tens més informació en la web www.fotografiacontemplativa.com i en el canal de Youtube Fotografia contemplativa. Al setembre començarà el nou grup. Si estàs interessat a participar només has de manar un correu a luis@fotografiacontemplativa.com.

Nalanda Miksang

societat creada per a donar a conèixer i fomentar
la pràctica de la fotografia contemplativa

 

Miksang és una paraula tibetana que es tradueix com a “Bon ull“. La Societat Miksang ofereix una sèrie de programes, cursos i esdeveniments que presenten una forma de fotografia contemplativa. Aquesta escola de fotografia contemplativa reuneix l’art de la fotografia, la disciplina de la meditació i els ensenyaments d’art Dharma del mestre de meditació i erudit Chögyam Trungpa Rinpoche.

En la fotografia contemplativa treballem amb la sincronització de l’ull i la ment. Quan l’ull i la ment estan en el mateix lloc moment a moment la vivor del món visual es manifesta i s’aprecia plenament. Aquesta manifestació és espontània – un flaix de percepció – la màgia ordinària del món fenomènic. Quan un es connecta amb la percepció pura no hi ha lluita en la presa d’una imatge fotogràfica sincera i brillant que es pot compartir amb els altres.

Aquests moments de pura percepció i apreciació ocorren tot el temps, però sovint els ignorem i menyspreem. No obstant això, val la pena reconèixer i conrear aquests moments, ja que ens recorden l’obertura i bondat inherents del nostre ésser.

 

Percepció i fotografia

 

«Nosaltres normalment no veiem absolutament res.»  

 Chögyam Trungpa Rinpoche

La gent arriba a la fotografia contemplativa amb diferents motivacions. Hi ha persones que volen donar expressió al que experimenten a través de la disciplina de la meditació. Alguns han reconegut alguna qualitat directa i viva en la seva pròpia experiència perceptiva i volen explorar i expressar aquest potencial. Uns altres s’han entrenat en la fotografia o altres arts i senten curiositat sobre l’enfocament contemplatiu. L’element comú és l’interès per la visió clara.

La Societat Miksang ofereix un camí de purificació de la percepció a través de la fotografia per mitjà d’un curs de tres nivells de formació. No es requereix experiència o coneixements fotogràfics encara que és necessari tenir una càmera digital. No es necessita ser practicant de meditació i no ensenyem meditació com a part de la formació.

Els tres nivells de formació, basats en els ensenyaments de Chögyam Trungpa dels tres nivells de percepció, segueixen un camí tradicional contemplatiu de transformació de la confusió en saviesa. Sovint sembla que la nostra capacitat inherent per a adonar-nos és enfosquida per prejudicis i patrons habituals. Cada nivell i cada classe presenta ensenyaments i exercicis que treballen amb els obstacles per a netejar la visió conreant el poder purificador de la nostra sincronització i saviesa naturals.

 

Qui ho imparteix

Luis Ochandorena

Horaris

Un dissabte al mes
d’11 a 2h i de 4 a 7h
de Setembre a Juny

Preu

60 euros/mes

Apunta't a un curs, teràpia o taller de l'Escola

Inscriute!

Grups i Teràpies regulars

Noves propostes

Teràpia online

Facebook Pagelike Widget